GADIS LEPASAN SEKOLAH INI DIMARAHI HABIS- HABISAN OLEH MANAGERNYA. NAMUN SAAT DIA BERKATA: “ANDA TAHU SIAPA SAYA?” SI MANAGER TERUS TERDIAM!

Keesokan harinya, ia menerima surat yang menyatakan ia diterima! Saat itu ia terus melompat kegirangan dan tidak sabat menunggu hari pertamanya masuk kerja.

Hari Minggu adalah hari pertama ia kerja, begitu tiba di sana, pekerja yang lain pun terus membantu dan mengajarinya.

Awalnya, ia hanya mengerjakan pekerjaan kebersihan, seperti cuci piring, sapu, lap dan lain- lain. Beberapa hari kemudian, ia pun melihat teman- teman lainnya sudah diajar goreng kentang, burger, minuman dan sebagainya.

Dengan semangat, ia pun bertanya pada manager, “Encik, boleh tolong ajar saya cara menggoreng kentang?”

Tapi ekspresi si manager tampak kurang senang (di wajahnya seperti tertulis: Tak boleh tanya  pekerja lain ke?”

Dan sama sekali tidak mempedulikan gadis ini. Akhirnya, pekerja baru ini pun pergi bertanya pada pekerja lain,

Hanya saja saat itu adalah jam- jam ramai, semua orang sangat sibuk, tidak ada yang punya waktu mengajarinya goreng kentang dan membuat burger. Akhirnya ia pun turun ke dapur dan membuat burger sendiri.

Ia mencampurkan semua bahan yang ada, burger ayam dimasuki daging ikan dan kentang goreng, pokoknya ia bermain dengan semua bahan dengan sangat hepi…

Tapi di saat ia sedang asik bereksperimen, manager melihatnya…

Manager pun terus naik darah dan teriak: “Heh, budak! Siapa yang suruh kamu tambah ini itu di burger! Siapa yang ajar?!”

Walaupun pelanggan masih ramai, tapi manager ini tetap terus marah- marah

Setelah beberapa menit berlalu, gadis ini pun mulai tidak tahan dan berkata: “Kenapa Encik ni!!! Encik tahu tak saya siapa?”

Kalimat ini terus membuat manager, para pekerja bahkan para pelanggan terkejut diam.

Semua orang berpikir, wah apa dia ni anak jutawan, atau anak pemilik franchise ini? Atau jangan- jangan anak mafia?

Setelah suasana tegang selama beberapa minit, dan setelah  si manager minta maaf…

Gadis ini pun berteriak dengan kencang:

“Saya ni pekerja baru!”

……

…..

(6 GAMBAR) SELEPAS GADIS MCD, GADIS KAFETARIA PULA JADI SENSASI DI CHINA

Sekiranya sebelum ini gadis pekerja McDonald mendapat perhatian warga netizen terutamanya di China, kini timbul pula seorang lagi gadis yang menjadi sensasi di negara tersebut.

Gadis tersebut, seorang pelajar dan juga pekerja di University Yangzhou telah menjadi perhatian ramai di laman web Weibo (Facebook versi China) dan mendapat jolokan “Gadis Cantik Kafetaria”.

Gadis tersebut yang dikenali sebagai Li baru bekerja di kafetaria di universiti tersebut pada minggu lepas dan datang setiap kali makan tengahhari dan makan malam. Sejak dia mula bekerja di kafetaria terbabit, perniagaan kafetaria itu menjadi semakin laris disebabkan ramai pelajar lelaki sanggup beratur di kafetaria itu untuk melihat Li.

Ia cuma satu kerja sambilan, saya tak sangka akan jadi terkenal di Weibo

Apabila satu mula mendapat tahu tentang perkara itu, saya sangat terkejut

Dengan merendah diri walaupun sudah popular, Li berkata “Saya sangat berharap saya dapat lakukan kerja dengan bagus. Saya tak mahu dianggap sebagai ‘pengganggu’“, kata Li.

Seorang pelajar baru universiti terbabit menggambarkan Li sebagai seorang yang bukan sahaja cantik luaran tapi juga cantik dalaman.

Gadis kantin itu cantik, tapi hatinya lebih cantik. Tarikan yang dimiliknya bukan sahaja pada paras rupa, malah pada personalitinya yang peramah, bersungguh-sungguh dan kuat bekerja

Sumber: siakap keli

Beauties via kisah benar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *