Heboh !! Duit di ATM tiba² Hilang, Bukan Manusia yg Ambil, Ternyata Makhkuk ini.!!

Loading...

Heboh !! Duit di ATM tiba² Hilang, Bukan Manusia yg Ambil, Ternyata Makhkuk ini….Sungguh tak sangka. Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Sedikit info mengenai ATM: Mesin juruwang automatik (ATM) adalah saluran perbankan elektronik, yang membolehkan pelanggan menyelesaikan urus niaga asas tanpa bantuan wakil cawangan atau juruwang.

Sesiapa yang mempunyai kad kredit atau kad debit boleh mengakses kebanyakan ATM. Pada kebanyakan ATM moden, pelanggan dikenal pasti dengan memasukkan kad ATM plastik (atau kad pembayaran lain yang boleh diterima) ke ATM,

dengan pengesahan oleh pelanggan yang memasukkan nombor pengenalan diri (PIN) yang harus sepadan dengan PIN yang tersimpan dalam cip pada kad (jika kad itu dilengkapi dengan begitu) atau dalam pangkalan data institusi kewangan yang mengeluarkan.

Menggunakan ATM, pelanggan boleh mengakses deposit bank atau akaun kredit mereka untuk membuat pelbagai transaksi kewangan seperti pengeluaran tunai, baki cek, atau telefon bimbit kredit.

ATM boleh digunakan untuk mengeluarkan wang tunai di negara asing. Sekiranya mata wang yang ditarik balik dari ATM adalah berbeza daripada akaun bank yang didenominasikan, wang tersebut akan ditukarkan pada kadar pertukaran institusi kewangan.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Heboh !! Duit di ATM tiba² Hilang, Bukan Manusia yg Ambil, Ternyata Makhkuk ini….Sungguh tak sangka. Saksikan

Sila tonton video…

Sumber: dhairan

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *